Informatie over HOB Bakel
Klik voor meer informatie over de betreffende categorie

Coaching (2)
Geschiedenis (1)
Ongevallen (3)
Privacy beleid HOB (1)
Sponsoring (1)
Sportiviteit, respect en veiligheid (5)

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Geschiedenis

Hockeyclub Bakel is een gezellige, relatief kleine vereniging met ongeveer 200 leden. Een club waar
de belangrijkste succesfactoren de kleinschaligheid en laagdrempeligheid zijn. De laatste jaren is het
aantal senior-leden afgenomen en heeft de jeugdtak een sterke groei doorgemaakt.

Op 7 december 1977 werd Hockeyclub Bakel (HOB), onder de naam GHV Bakel, opgericht door eengroep mensen die van mening waren dat Bakel meer mogelijkheden moest hebben om een teamsport uit te kunnen oefenen. En deze visie geldt vandaag de dag nog steeds. Aanvankelijk kreeg de hockeyclub de beschikking over een veld bij BAVOS, de plaatselijke voetbalvereniging. Als clubhuis diende een oude bouwkeet. In de beginperiode (tot 1994) werd gespeeld in de kleuren wit (broek/rokje) en chocoladebruin (shirt en kousen). Vanaf 1994 wordt gespeeld in wit/donkergroen.

In 1983 verhuisde de club naar een ander terrein aan de zuidzijde van het toen nog zelfstandige Bakel. Er werd daar gebruik gemaakt van twee grasvelden en een half verlicht trainingsveld. Door middel van zelfwerkzaamheid werd een vrijkomende tijdelijke school omgebouwd tot clubhuis.
De vereniging groeide begin jaren ’90 naar ruim 200 leden. In deze periode zag ook de afdeling petangue het licht.

Door groei van de industrie was een nieuwe verhuizing noodzakelijk en verkaste de club naar de huidige accommodatie waar een zand-ingestrooid kunstgrasveld werd aangelegd en een modern clubhuis werd gebouwd met alle benodigde faciliteiten. Er was ook plaats voor zes petangue-banen.
Inmiddels is de petangue-afdeling als zelfstandige club actief.