Algemene Informatie Hockeyclub Bakel:

Clubtenue:
Tijdens wedstrijden mag alleen gespeeld worden in het clubtenue met officieel clublogo (groen shirt en groene sokken) Deze zijn alleen verkrijgbaar bij Gunneman Sports in  Helmond. Het clubtenue wordt verder gecompleteerd met een witte broek of rokje.
Leden van de club ontvangen bij Gunneman Sports een clubkorting van 10% op alle niet afgeprijsde hockeymaterialen.

Wat biedt Hockeyclub Bakel:

Hockeyclub Bakel geeft iedereen de gelegenheid om te hockeyen, zowel prestatiegericht als recreatief.

Het hockeyspel kan door jong en oud, jongens en meisjes, dames en heren gespeeld worden.

De minimumleeftijd waarop je lid kunt worden is 6 jaar.

Op basis van leeftijd en ervaring word je ingedeeld in een van de volgende teams:

Funkeyhockey:

Jongens en meisjes van 4-5 jaar zijn vrijdagavond van harte welkom om mee te doen bij het funkeyhockeyen. Dus als je een zusje of broertje hebt van deze leeftijd, of een neefje/nichtje of buurmeisje/buurjongetje: laat ze dit even weten en nodig ze uit om erbij aanwezig te zijn. Ze zullen er geen spijt van hebben. Funkey Hockey is razend populair in Nederland. Het is bedoeld voor jongens en meisjes van 4-5 jaar, die een keer per week lekker in de buitenlucht willen sporten. Goed opgeleide trainers zorgen een uur lang voor leuke spelletjes met sticks, ballen en nog veel meer leuke trainings- en spelmaterialen. Funkeyhockey is voor deze kinderen een mooie opstap voor het normale hockeyen, waarin ze normaal vanaf 6 jaar zullen instromen. Voor meer  informatie kunt u een mailtje sturen naar [email protected]

De Benjamins:

Aan de groep kinderen vanaf 6 jaar worden onder leiding van

een ervaren trainer de eerste beginselen van het hockey bijgebracht.

De Jongste Jeugd:

F team: Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, met enige hockeyervaring, worden ingedeeld in een F team,

zij vormen met 6 spelers een team, tijdens de wedstrijden wordt het team opgedeeld in 2 drietallen

en spelen zij tegen een andere club uit de regio op een achtste deel van het veld.
E zestal: kinderen van ongeveer 8 en 9 jaar spelen op een kwart veld

met 6 spelers tegen een andere club uit de regio.
D achttal: kinderen van ongeveer 10 jaar spelen op een half veld

met 8 spelers tegen een andere club uit de regio.

Na ongeveer anderhalf jaar gaan zij verder als D elftal.
De nadruk bij het Jongste Jeugdhockey ligt op het samen spelenderwijs

de beginselen van het hockeyen onder de knie krijgen.
Alle teams worden door een ervaren trainer getraind,

tijdens de wedstrijden worden zij begeleid door een ouder /coach.

De wedstrijden vinden plaats op zaterdagochtend.

De Junioren:

Wanneer de tactieken en technieken van het hockey aardig worden beheerst

begint het hockeyen in een elftal op een heel veld met de officiƫle spelregels.

Team:

Junioren A

vanaf 16, 17 jaar

De Senioren:

Vanaf ongeveer 18 jaar is er hockey voor de senioren in competitieverband.

De competitie voor de senioren Dames en Heren vanaf 18 jaar wordt op zondag gespeeld.

Heren vanaf 35 jaar spelen in een heren veteranen team die trainen op Vrijdagavond en spelen op Zondag.

Voor de dames is er vanaf 30 jaar een dames veteranessen team die trainen op Maandagavond en spelen op Donderdagmiddag.

Trimhockey:
Trimhockey is razend populair in Nederland en wat in de rest van het land kan, moet natuurlijk ook in Bakel lukken. Wat is trimmen? Het trimhockey is bedoeld voor een grote groep (beginnende) hockeyers: van starters tot wat meer gevorderd, voor zowel dames als heren.Na een warming-up, inslaan, een korte training met wat basistechniek, conditie en tactiek wordt er een onderling partijtje gespeeld. Er zitten verder geen competitieverpichtingen aan. Als je een keer niet kunt trainen, is het geen probleem.Kortom: lekker een keertje per week sportief en vooral ook gezellig bezig zijn in de buitenlucht met een sport, die zeer in trek is en ook heel veelzijdig is. Ideaal voor coaches en ouders, die spelenderwijs meer over hockey te weten willen komen. Maar natuurlijk mogen buurvrouwen, vrienden, familie en kennissen ook aansluiten.

Training en het Hockeyseizoen:

Ieder team traint minstens een uur per week onder deskundige begeleiding. Het hockeyseizoen loopt van augustus tot juni.

Van december tot maart is er een winterstop.

Ieder nieuw lid mag 4x gratis trainen en traint daarna ongeveer een half jaar

tot een jaar voor hij/zij deelneemt aan de wedstrijden.

Wat heb je nodig?

Hockeystick: bij de keuze van de stick moet gelet worden op het gewicht van de stick,

de lengte van de speler (niet langer dan heuphoogte) en de greep (niet te dik)

Kleding: Groen shirt, Witte broek/rok en Groene kousen.

(Alleen te koop bij Gunneman Intersport Helmond of Eindhoven)

Sportschoenen: kunstgrasschoenen

Gebitsbeschermer verplicht: kosten variĆ«ren van € 4,- (sportzaak) tot € 45,- (tandarts)

Scheenbeschermers: verplicht

Uw Bijdrage:

Het is goed om te bedenken dat naast de spelers ook nog veel meer mensen nodig zijn om het hockeyspel mogelijk te maken.

Als lid of als ouder kunt u hierin een bijdrage leveren door

bijvoorbeeld te rijden (ongeveer 4 x per jaar), te coachen, deel te nemen in een commissie, een scheidsrechters cursus volgen om een wedstrijdje te fluiten.

En verder:

Naast trainingen en wedstrijden organiseren wij nog een aantal andere activiteiten

zoals toernooien, cursussen, Sinterklaasactiviteiten, gezellige avonden en feesten.

Deze activiteiten worden tijdig aangekondigd op de website bij laatste nieuws.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij:

Martijn van Glabbeek:

Stefan Hamers: